Ovo je cura koja je bivšeg momka otjerala u smrt: Objesio se o dalekovod zbog njenih prijetnji?

Marjanovićevoj, osumnjičenoj za iznudu koja je dovela do suicida njenog bivšeg momka, prijeti dugogodišnja robija, piše “Srpskainfo“. Ona se tereti za iznudu, i to najteži oblik, za koji se može izreći minimalna kazna od osam godina zatvora.

M.M. iz Bijeljine je u periodu od osmog do desetog mjeseca 2020. godine u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, ozbiljnom prijetnjom predstavljajući se putem lažnog Instagram profila pod imenom B.K. iz Tuzle prinudila lice M.N. da joj u više navrata preda novac u iznosu od 500 KM i drugim apoenima u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM – naveli su iz policije. Dodali su da je, kao posljedica tih ozbiljno upućenih prijetnji nastupila smrt lica M.N. U pitanju je suicid vješanjem.

Doznajemo da se Marija predstavljala kao Beriz Kabilović!?

Koristeći Instagram profil Kabilovića, osumnjičena je u više navrata prijetila bivšem momku Nediću, koji je bio zaposlen kao čuvar u zatvoru. Tražila je da joj on uplaćuje iznose od po 500 maraka. Na ovaj način Nedić je, i ne sluteći da iza svega stoji njegova bivša djevojka, isplatio ukupno 10.000 maraka – ispričao je izvor iz istrage.

U toku je kriminalistička obrada nad licem M.M. u cilju utvrđivanja svih činjenica i prikupljanja dokaza, nakon čega slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o počinjenom krivičnom djelu “Iznuda” iz člana 232. Krivičnog zakona Republike Srpske – naveli su iz policije nakon Marijinovg privođenja, a policija je utvrdila da se Miloš N. koji je bio zaposlen kao čuvar u zatvoru, objesio zbog svakodnevnih prijetnji i ucjena.

Marjanovićeva je, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Bijeljina, puštena da se brani sa slobode.

Aleksandra Simojlović, predstavnik za javnost Policijske uprave Bijeljina, potvrdila je za “Srpskainfo” da se Marjanovićeva tereti za iznudu, i to po tri stava.

Najteži je ipak, posljednji stav krivičnog djela u kojem se navodi da će se izvršilac iznude kazniti s minimalnom kaznom od osam godina zatvora ako je prilikom izvršenja djela nastupila smrt kod oštećenog.

Podsjetimo, tijelo Miloša Nedića, čuvara u zatvoru, pronađeno je 19.10. ove godine Mještani su prijavili da su u blizini mosta u naselju Brijesnica na dalekovodu pronašli obješenog mladića za kojeg je tokom uviđaja utvrđeno da se radilo o Nediću. Nestanak Miloša dva dana ranije prijavio je njegov brat.

Tokom uviđaja policija je pronašla i oproštajno pismo. Zatim se klupko oko motiva suicida odmotalo, pa je privedena njegova bivša djevojka Marija Marjanović.

Zbog interesa istrage detalji oproštajnog pisma nisu dostupni.


Izvorni članak: Ovo je cura koja je bivšeg momka otjerala u smrt: Objesio se o dalekovod zbog njenih prijetnji?