Matthew Palmer: “Isto je tražiti od političara da se bore protiv korupcije i od lisica da čuvaju kokoške”

Američka ambasada u BiH objavila je na Twitteru snimak panela u okviru kojeg Matthew Palmer govori o korupciji, preciziravši u opisu tvita da je korupcija sveprisutna i da izjeda tkivo bh. društva, prenosi “Klix“.

Ne možete se sami boriti protiv korupcije, ali postoje stvari koje možete učiniti, poput organiziranja protiv korupcije“, objavila je Američka ambasada, dodavši da je najvažnije pozvati političare na odgovornost putem glasačkih kutija.

Matthew Palmer je, uočljivo je na snimku, kazao da je tražiti od političara da se pobrinu za javnu korupciju pomalo isto kao i tražiti od lisice da čuva kokoške.

Vi ste ti koji će te ljude morati držati odgovornima i to snagom vašeg glasa. Mi ćemo učiniti ono što možemo. BiH neće napredovati na svom evropskom putu ni na koji smislen način dok ne poduzme osnovne korake kako bi riješila problem javne korupcije“, rekao je Palmer.

Naveo je da bi trebalo da javna služba služi javnosti, a ne da bude sredstvo za sopstveno bogaćenje pojedinaca i njihovih porodica.

Korupcija je ogroman problem u BiH. Nama je to prioritet… Visoko na listi stvari koje shvatamo ozbiljno“, kazao je Palmer u okviru projekta BiH omladinski lideri.


Izvorni članak: Matthew Palmer: “Isto je tražiti od političara da se bore protiv korupcije i od lisica da čuvaju kokoške”