Hrvatska: Andrej Plenković s predstavnicima FIBA-e

Na sastanku se razgovaralo o podršci sportu u uvjetima pandemije COVID-19, kao i pripremama za FIBA Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji bi se trebao održati iduće godine u Splitu, saopšteno je iz Hrvatske vlade.

Hrvatska je domaćin jednog od četiri olimpijska kvalifikacijska košarkaška turnira, a u Splitu će sudjelovati šest nacionalnih reprezentacija: Njemačka, Meksiko, Tunis, Brazil, Rusija i Hrvatska.

S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19, kvalifikacijski turniri kao i održavanje OI u Tokiju pomaknuti su za ljeto 2021., te je na sastanku bilo riječi o financijskim uvjetima te mogućnostima organizacije turnira u skladu s epidemiološkim mjerama, navodi se.

Premijer Plenković naglasio je kako hrvatska Vlada kontinuirano ulaže u razvoj hrvatskog sporta i košarke koji pridonose brendiranju Hrvatske te pomaže aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza, navodi se, kao i da je Vlada je u prošlom mandatu povećala proračun tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za sport za više od 100 posto, a u vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 osigurala plaće za sportske radnike.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a na sastanku su bili i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković te glavni sekretar Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.


Izvorni članak: Hrvatska: Andrej Plenković s predstavnicima FIBA-e