U Srebreniku održan 12. sajam meda i zdrave hrane

U Srebreniku je jučer održan 12. sajam meda i zdrave hrane „Srebrenik 2020.“. Ovu tradicionalnu sajamsku manifestaciju organizira Pčelarsko društvo „Roj“ Srebrenik, pod pokroviteljstvom Grada Srebrenika.

Tradicionalni sajam je okupio proizvođače meda i poljoprivrednih proizvoda iz cijele BiH i susjednih zemalja, a to je bila i prilika da pčelari i poljoprivredni proizvođači, uz prezentaciju svojih proizvoda, razmijene iskustva, ali i razgovaraju o problemima s kojima se suočavaju. Uz zagađenje čovjekove životne sredine i globalno zatopljenje koji ugrožavaju egzistenciju pčelara i poljoprivrednih proizvođača, poseban akcenat je stavljen na nelojalnu konkurenciju na tržištu koje je preplavljeno velikim količinama nekvalitetnih stranih poljoprivrednih proizvoda i lažnog meda.

Tradicionalni sajam svečano su otvorili gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović i ataše za saradnju ambasade Francuske u BIH Sylvain Rigollet.

Posjetioci ove tradicionalne manifestacije imali su priliku po prihvatljivim cijenama kupiti pravi prirodni med i druge pčelinje proizvode te raznovrsne poljoprivredne proizvode uzgojene na ekološki način, bez primjene hemijskih sredstava.

Zaslužnim pojedincima uručena su priznanja i zahvalnice, a prigodnim kulturnim programom svečano otvaranje ove manifestacije uveličali su učenici Prve osnovne škole Srebrenik.

Objava U Srebreniku održan 12. sajam meda i zdrave hrane pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: U Srebreniku održan 12. sajam meda i zdrave hrane