Srpski IMUNOLOG UPOZORAVA: Slijedi nam sezona gripa i korone, URADITE OVE DVE STVARI DA SPASITE IMUNITET

Pojasnio je da najvažnije da prestanemo da trujemo svoj organizam hranom koja nam ne odgovara i da uzimamo vitamin D, koji se pokazao kao jedna od najboljih odbrana protiv virusa.

Govoreći o epidemiji korone, Kamenov je rekao da je stanje imuniteta odlučujuća stvar da li ćemo se zaraziti ili ne o čemu, kako je rekao, najbolje svjedoče djeca koja se rijetko razboljevaju od korone

– Ako popravimo imuni sistem, smanjićemo šansu za zarazu. Postoje opšta pravila za podizanje imuniteta, ali genetika je genetika i različita je za svakog od nas i zato svako treba da individualno pristupi ojačanju svog organizma – pojasnio je on za TV Prva.
Kamenov je rekao da imunitet čoveka varira, kao i da je sada vreijme virusa koji napadaju organizam.
– Ako neko ima neku hroničnu bolest, njegov organizam je već oslabljen jer troši svoje resurse, pa ga virusi lakše savladaju. Zato mora svaki pacijent dobro da se sagleda i da se liječi adekvatno – rekao je on, prenosi “Informer“.

Imunolog je napomenuo da veoma važna lična borba za zdravlje i ono što mi radimo po tom pitanju.
– Ako neko ima neki problem, na primer nadimanje creva ili loše podnosi neku hranu, a nastavlja da je jede, kad tad će se razboljeti i zato moramo da prestanemo da trujemo sebe – naglasio je Kamenov i istakao da je vitamin D fenomenalan za imunitet i prevenciju zaraze od korone i drugih virusa.

– Svi koji su se razboljeli imaju su nizak nivo vitamina D. Oni moraju da isprave svoju ishranu prije svega. Mi sami možemo mnogo da uradimo, i kada je riječ o odbrani od korone. Ako država postavi jedan krug bodljikave žice, drugi moramo da postavimo mi i da se potrudimo da se zaštitimo – zaključio je on.


Izvorni članak: Srpski IMUNOLOG UPOZORAVA: Slijedi nam sezona gripa i korone, URADITE OVE DVE STVARI DA SPASITE IMUNITET