Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 61 pregled

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 20°C.

*** MUP TK –U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 61 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC i 7 izlazaka na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 19.10. do 23.10. bit će organizovana za studente i uposlenike
Medicinskog fakulteta, Visoke zdravstvene škole, te Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, dok će za učesnike za članove Centra za obuku COT akcija biti organizovana u srijedu od 08 do 15 sati u Poliklinici
za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Živinica u naseljima: Krževići, Dubrave, Kadrići, Husići i Begići u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Grada Srebrenika u naselju Zubovo Brdo u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Opštine Lukavac u naselju Gornji Bistarac u vremenu od 09:00 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog magle (ponegdje vrlo guste) i jutarnjih mrazeva, upozoravamo vozače na mokar i klizav kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 14 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


Izvorni članak: Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 61 pregled