Fejzulah Mujanović kandidat za Općinsko vijeće Kalesija ponudio rješenja za probleme građana

Fejzulah Mujanović kandidat Socijaldemokrata BiH za Općinsko Vijeće Kalesija prvih dana predizborne kampanje ponudio je rješenja za probleme građana Kalesije.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dobijem li “Vaše” povjerenje dragi glasači zalagat ću se da svi građani Kalesije pa i moji dragi Kikačani imaju ista pripadajuća prava.

1.Realizacija kružnog toka na Magistralnom putu Kalesija -Tuzla na raskrsnici u Hidanima.

Pomenuta raskrsnica je svojim nepreglednim dijelom na meti svakodnevnih saobraćajnih i često tragičnih dešavanja.To bi trebao i biti prioritet općinskih struktura vlasti u realizaciji pomenutog prijedloga. Kako je istakao prof Mujanović Federalna direkcija neće ništa poduzeti dok se mi lično ne upustimo u taj problem.

2.Drugi veoma bitan prijedlog kandidata SDBiH je izgradnja pješačkih staza na dionicama
a) Međaš – Tojšići
b) Tojšići stara cesta- Babajići
c) Hidani -Kikači- Babina Luka.
Pomenuti prijedlog bi u realizaciji mogao riješiti 3 bitna problema i to:

– Pripremnim radnjama odraditi kanalizacionu mrežu na pomenutim dionucama.

-Izgraditi bezbjednu stazu za učenike i druge pješake
-Istu iskoristiti za sportsku afirmaciju mladih i drugih (šettalište, biciklistička staza u datom vremenskom terminu i sl ).

Ovo je prvi put da je neko istupio s konkretnim prijedlozima za rješavanje ovih gorućih problema za građane koji žive na na prostorima Mjesnih zajednica. Petrovice, Tojšići, Kikači i Hrasno- istakao je Mujanović i pozvao građane da ga podrže, kao i listu SD BiH.

Sponzorisani članak

The post Fejzulah Mujanović kandidat za Općinsko vijeće Kalesija ponudio rješenja za probleme građana appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Fejzulah Mujanović kandidat za Općinsko vijeće Kalesija ponudio rješenja za probleme građana