Mulahusejnović je ponovo heroj Kopra

U 7. kolu Prve lige Telekom Slovenije nogometaši Kopra savladali su Domžale sa 2: 0 (1: 0).

Nakon serije od tri utakmice bez pobjede, izabranici Mirana Srebrniča stigli su do 3 boda, a heroj utakmice bio je Nardin Mulahusejnović, koji je postigao oba gola.

Koper je odlučnije otvorio utakmicu, prijetili su dva puta prvi put zaprijetivši u devetom minutu, a u 16. minuti Marko Pejić našao se u povoljnoj poziciji za nesmetan udarac, ali je malo promašio s lijeve strane.

Deset minuta kasnije, Senijad Ibričić je pogrešio prilikom dodavanja, lopta je došla do Darea Vršiča, koji je potom dodao do Nardina Mulahusejnovića, koji je potom sa 13 metara postigao svoj četvrti gol u sezoni. U 34. minuti kontranapad Bojana Kneževića pretvara se u pristojnu priliku za slobodni udarac.

Stoga je u 52. minuti Mulahusejnović ponovo bio precizniji i sretniji, nakon što je iz blizine nakon dodavanja Maksa Barišića s lijeve strane odbio loptu u mrežu. Napadač Kopra tako je zauzeo prvo mjesto na listi strijelaca.

U 56. minuti Pejić je imao izuzetnu priliku za 3: 0, kada je iz blizine pucao glavom, a Grega Sorčan sprečio radost nogometaša Kopra. Na kraju, osim nekoliko manje-više bezazlenih udaraca s obje strane, nije bilo prave prilike, pa se ekipa Primorja radovala punom rezultatu.

The post Mulahusejnović je ponovo heroj Kopra first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


Izvorni članak: Mulahusejnović je ponovo heroj Kopra