Zvanično počela sezona grijanja

Danas je i zvanično počela sezona grijanja 2020/21. Isporuka i distribucija toplotne energije odvija se uredno (do problema dolazi u onom dijelu gdje kućne instalacije nisu ispravne, odnosno gdje nedostaci nisu na vrijeme otklonjeni), javljeno je iz JP RAD.

Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja i uređaja zgrada TK, obaveza upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.

Odlukom o snabdijevanju toplotnom energijom na području općine Lukavac čl. 8. definisano je: korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju,  a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju.

Pozivamo korisnike koji imaju dugovanja prema J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac, da svoje obaveze izmire u što kraćem roku, te se zahvaljujemo korisnicima koji uredno plaćaju svoje račune i time pomažu u održavanju vodovodne mreže i sisteme grijanja.


Izvorni članak: Zvanično počela sezona grijanja