Ni danas ne zaboravite na kišobran, bit će oblačno s lokalnim pljuskovima

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslije podne lokalnih pljuskova može biti još u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, prenosi “Avaz“.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, uz lošiju opću sliku u Hercegovini. Mada će dnevne temperature porasti, jutarnji sati će biti prohladni, naročito u unutrašnjosti zemlje, stoga je neophodno biti oprezniji i posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju. Pod uticajem južine i nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Poželjno je umanjiti aktivnost.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne može biti slabe kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 19 stepeni.


Izvorni članak: Ni danas ne zaboravite na kišobran, bit će oblačno s lokalnim pljuskovima