POČINJE ZATVARANJE! U Sarajevu od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom

Nošenje zaštitnih maski od sutra će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Kantonu Sarajevo, što je nova naredba Kriznog štaba KS, a kojom se namjerava smanjiti širenje koronavirusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a kazne za nenošenje maski u ZATV0REN0M i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog štaba KS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportiste na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

“Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira KS, policija će SANKCI0NISATI one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apelujemo na građane i posjetioce KS da se STR0G0 pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS”, kazali su nam iz Uprave policije KS.

Nova naredba stupa na snagu od sutra, 15. oktobra i bit će na snazi do 31. oktobra, a detaljnije saopćenje za javnost bi trebalo biti poznato sutra.

The post POČINJE ZATVARANJE! U Sarajevu od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: POČINJE ZATVARANJE! U Sarajevu od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom