Nekoliko stotina studenata SUM-a na protestu pred Rektoratom

Organizatori su ponovili da je uslijed pandemije koronavirusa došlo do novih problema na Sveučilištu, a glavni inicijator Marko Vračević ponovio je da je značajan broj roditelja u ovom vremenu ostao bez zaposlenja. Istovremeno, školarina nije umanjena.

Protest studenata u Mostaru / PR – Haber.ba

– Tražimo njezino smanjenje za 25 posto, te punu transparentnost u radu Rektorata i Studentskog zbora, uz naravno ukidanje online nastave. U skladu sa Budžetom Sveučilišta, a pouzdano znamo da se rado o milionskim iznosima, smatramo da smanjenje od 25 posto ne bi znatno utjecalo na prihode uposlenih, rekao je Vračević.
Ukazao je još jednom na loš kvalitet online nastave, podsjetivši kako školarina u prosjeku iznosi oko 750 KM po jednom semestru. Poručeno je i kako to nije skup koji je politički inspirisan, te da uprkos tvrdnjama Studentskog zbora nije imao veze sa predizbornom kampanjom.

Rektoratu je na kraju poklanio digitron kako bi izračunali koliko je 25 posto od današnje školarine, te nogometnu loptu koju odsad mogu napucavati, “kao što su dosad studente“.

Studenti, protest / PR – Haber.ba


Izvorni članak: Nekoliko stotina studenata SUM-a na protestu pred Rektoratom