Demant na saopštenje SBB-a u vezi kupovine stana

Nakon objave saopštenja za javnost SBB-a u kojem se traži da načelnik pokaži uplatnicu za luksuzni stan kupljen u Tuzli, uslijedio je demant načelnika Delića koji objavljujemo u nastavku bez korekcija:

SBB LUKAVAC GRUBO LAŽE I BEZ BILO KAKVOG ARGUMENTA NAPADA

Najoštrije demantujem lažne optužbe SBB Lukavac o navodnom „plaćanju 280.000 KM za luksuzni stan“ u kome se spominju uplatnice, koferi novca i optužbe na moj račun za korupciju.Pozivam Tužilaštvo da odmah otvori istragu, te utvrdi šta jeste i šta nije tačno, a da imamo državu i pravosuđe, autori ovako gnusnih laži bi ležali iza rešetaka.Pozivam autore gnusnih optužbi da iznesu bilo kakav dokaz ili relevantno svjedočanstvo da sam ja potpisao bilo kakav dokument ili uplatio bilo kome jednu, a ne 280.000 maraka.

Izađite u javnost ili se izvinite građanima za ovakve podlosti.Sve o čemu piše u saopštenju SBB-a je notorna laž, a SBB u nedostatku kreativne politike i bilo čega korisnog za građane Lukavca izgleda nema ponuditi šta drugo osim grubih laži i napada na ličnost.

Predsjednik SBB Damir Subašić je zaposlenik JP RAD Lukavac, unaprijeđen je dok RAD propada, a za nagradu za vjernost lukavačkoj SDA njegov najuži član porodice je postala zaposlenik u Domu Zdravlja Lukavac. Ima li tu korupcije? Je li SBB, kao stranka koja je postavila rukovodstvo u JP Rad, odgovorna za oko 10 miliona duga ovog preduzeća?

Možda bi SBB Lukavac mogao se zapitati koliko i kakvih milionera i milijardera imaju u svojim redovima, pa shvatiti da jednom profesoru koji ima više od 30 godina staža, naslijeđen stan od roditelja i koji živi veoma skromno i ne bi trebalo biti veliko čudo da uštedi toliko novca.

Takvih kupaca su puni i Lukavac, i Tuzla i Sarajevo. SBB-u smeta i smetat će načelnik koji POSJEDUJE JEDAN STAN – ONAJ U KOME ŽIVI i koji JOŠ UVIJK PLAĆA RATOM KREDITA OD PREKO 600 KM i to možemo itekako objaviti javno.SBB će morati računati na još 4 godine mandata mene kao načelnika, a u te 4 godine otvorit ćemo pitanja o pravoj i suštinskoj korupciji.


Izvorni članak: Demant na saopštenje SBB-a u vezi kupovine stana