Uhapšen vozač (25) iz BiH koji je sinoć na pješačkom prelazu usmrtio djevojčicu

Djevojčica je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta, a vozač je uhapšen, što je potvrđeno i u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

“U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je 25-godišnji muškarac iz Prnjavora koji je upravljao putničkim vozilom marke golf 4 i pješak maloljetna trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora koja je prilikom ove saobraćajne nezgode smrtno nastradala.

Vozač putničkog motornog vozila golf 4 lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo radi ispitivanja zbog počinjenog krivičnog djela `Ugrožavanje javnog saobraćaja”, kaže Maja Đaković Vidović, glasnogovornica OJT Banja Luka, prenosi “RTVBN“.

Prema nezvaničnim informacijama, još se utvrđuje da li je nesretna djevojčica u trenutku udara stajala na trotoaru ili na samom pješačkom prelazu.

Dvadesetpetogodišnji Nisvet Mujkić iz Mravice i njegov suvozač inicijala S.S. prošli su sa povredama te su sinoć, neposredno nakon nesreće, prevezeni u Univerzitetsko klinički centar RS.

Iz UKC-a je saopćeno da su oni opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke, otpušteni iz ove ustanove.


Izvorni članak: Uhapšen vozač (25) iz BiH koji je sinoć na pješačkom prelazu usmrtio djevojčicu