Potresni detalji zlostavljanja bebe: Dijete ima podlive od batina i vezivanja, sumnja se da ga je tukao i otac

Sedmomesečna beba i djeca stara četiri i dvije godine, trenutno su zbrinuti u Središtu za zaštitu odojčadi, djece i omladine Beograd u Zvečanskoj.

– Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o bebi i dvoje djece, ona su zbrinuta, a nakon što su pregledana ustanovljeno je da beba ima podlive koje su najvjerovatnije zadobijene od udaraca. Kod bebe su konstatovane povrede po glavi i tijelu kao i one u vidu različitih promjena na koži i sluzokoži. Takođe je pronađena i karakteristična povreda na koži lijeve potkolenice u vidu cirkularno trakaste promjene koja obuhvata cijelu potkolenicu, kao da je bebu neko stezao i vezivao, ali ne može se tačno utvrditi kada su nastale, već su traumatskog karaktera – otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, povrede djetetu najvjerovatnije je nanio otac, a detalje će utvrditi dalja istraga.

Majci je određeno zadržavanje do 48h, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo “Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica”.

Njoj se stavlja na teret da je ovo krivično djelo izvršila jer je neadekvatno birnula o svojoj djeci, tjerala ih na prosijačenje, kao i da je ugrozila njihovo zdravlje.

S. S. će se danas našla pred tužiocem, a očekuje se i reakcija Sekretarijata za zdravstvenu zaštitu Grada Beograda kako bi se pomoglo djeci, piše “Objektiv“.


Izvorni članak: Potresni detalji zlostavljanja bebe: Dijete ima podlive od batina i vezivanja, sumnja se da ga je tukao i otac