NEVJEROVATNO! SAMO U BIH! Zakazan koncert Rade Manojlović u jeku koronavirusa

Dok škole i fakulteti 0RGANIZUJU kombinovanu nastavu u skladu sa mjerama zaštite od širenje koronavirusa, te medicinske službe UP0Z0RAVAJU na sve teže stanje u Hercegovačko-neretvanskom kanton zbog sve većeg broja zaraženih osoba, u hotelu Jablanica se organizuje koncert folk pjevačice Rade Manojlović.

Koncert je najavljen za 10. oktobra (subota) u 22 sata, a ulaznice se mogu kupiti na više lokacija.

Najava koncerta u središtu Jablanice je među nekim građanima izazvala st*ah od potencijalnog stvaranja izvora zaraze i novog klastera, na što su UP0Z0RILI iz Ministarstva zdravstva rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite HNK Pero Pavlović nam kaže kako je resorno ministarstvo po prijavama građana uputilo dopise nadležnim službama u Jablanici da poduzmu sve zakonom propisane mjere.

Šef civilne zaštite Jablanica Omer Nezirić za Klix.ba kaže kako se njima od 0RGANIZAT0RA nije obraćao niko po pitanju održavanja ovog koncerta.

“Mi nismo dobili nikakvu obavijest, niti mi možemo dozvoliti održavanje ovakvog događaja“, kazao je Nezirić. On navodi kako je po pitanju ovog događaja velika odgovornost na inspekcijskim službama i policijskim službenicima.

The post NEVJEROVATNO! SAMO U BIH! Zakazan koncert Rade Manojlović u jeku koronavirusa appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: NEVJEROVATNO! SAMO U BIH! Zakazan koncert Rade Manojlović u jeku koronavirusa