Monstruozno: Manijak povezao baku dok se vraćala sa pijace, pa je silovao

Užas se dogodio u petak, kada je starica bila na zelenoj pijaci u gradu na kojoj je prodavala robu i pješice krenula kući.

Osumnjičeni A. M. navodno je zaustavio automobil i ponudio joj da je poveze kući.

Kako je starica bolesna, ima kataraktu na očima pa ne vidi dobro, osumnjičenog nije prepoznala, ali je pomislila da je to ipak neko od njenih poznanika. Ušla je u automobil i sjela na zadnje sjedište.

Automobil je krenuo ka selu Ivankovac, gdje je skrenuo s puta, a osumnjičeni ju je nakon toga silovao u automobilu.

Nesretna žena pokušala je da se odbrani, dozivala je pomoć, ali kako niko nije prolazio, njeno zapomaganje je bilo uzaludno.

Kada je osumnjičeni, i sam u poznim godinama, završio sa iživljavanjem nad starom sugrađankom, izbacio ju je iz vozila sa stvarima sa zelene pijace i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Nakon toga, naišao je drugi automobil, vozač je vidio izmrcvarenu ženu i stao joj. Starica mu je sve ispričala i zatražila pomoć, pa ju je vozač odvezao kod ljekara. Žena je odmah upućena na ginekološki pregled i utvrđeno je da je silovana. O ovom se*sualnom zločinu odmah je obaviještena i policija i tužilaštvo, pa je urađen i DNK profil silovatelja.

– Starica ne vidi najbolje pa nije mogla da opiše muškarca koji se nad njom se*sualno iživljavao. Zbog godina, ali i zato što se ne razumije u modele automobila, nije bila u stanju ni da opiše vozilo kojim je upravljao silovatelj – saznaje se od izvora upoznatog sa istragom.

Biološki tragovi koje je za sobom ostavio silovatelj nisu nađeni u bazi se*sualnih prijestupnika, što je takođe otežalo istragu i identifikaciju osumnjičenog.

Tu su u pomoć priskočile kamere, pa su inspektori na osnovu video zapisa sigurnosnih kamera u dijelu grada u kome se kretala starica, pored zelene pijace, identifikovale automobil u koji je nesretna žena ušla, nadajući se da će je “poznanik” odvesti kući.

Nakon što je utvrđeno koja kola je vozio silovatelj, pomoću registracije ustanovljeno je ko je vlasnik vozila, a time i osumnjičeni. A. M. je priveden i kako se saznaje, negirao je da je se*sualno napastvovao nesretnu staricu.

Upoređen je njegov DNK profil sa biološkim tragom silovatelja.

– Silovana starica nije ga prepoznala po liku, ali jeste po glasu – dodaje izvor.

Osumnjičeni A. M. do sada nije privođen. Poslije hapšenja određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden na saslušanje tužiocu Višeg tužilaštva u Jagodini, prenosi “Blic“.


Izvorni članak: Monstruozno: Manijak povezao baku dok se vraćala sa pijace, pa je silovao