MIGRANTI SE VRAĆAJU U BIRU?! Komesar za proširenje EU dolazi u BiH: Sastaje se s minstrom Cikotićem u vezi migranata!

Iako nije bilo najavljeno, komesar za politiku susjedstva i proširenje EU Oliver Varhelji (Varhelyi), kako saznajemo ipak dolazi u posjetu BiH.

Podsjećamo, prethodno je bilo najavljeno da će Varhelji posjetiti Skoplje, Beograd i Podgoricu.

Prema informacija i dokumentu u koji smo imali uvid, s Varheljijem iz Brisela zaputit će se cijela delegacije zvaničnika iz Evropske unije.

Dobrodošlicu zvaničnicima EU poželjet će šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) nakon čega će biti upriličeni cjelodnevni susreti sa bh. zvaničnicima.

Tokom jednodnevne posjete evropski zvaničnici će razgovarati i s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, a teme će biti sigurnosni IZAZ0VI s F0KUS0M na migrantsku krizu.

Također, planirano je da se komesar sastane sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, a zatim i sa entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem te gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem.

The post MIGRANTI SE VRAĆAJU U BIRU?! Komesar za proširenje EU dolazi u BiH: Sastaje se s minstrom Cikotićem u vezi migranata! appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: MIGRANTI SE VRAĆAJU U BIRU?! Komesar za proširenje EU dolazi u BiH: Sastaje se s minstrom Cikotićem u vezi migranata!