Pregazio djevojku na pješačkom prijelazu: Sinu vlasnika PINK-a 11 mjeseci kućnog zatvora

Mitrović nije prisustvovao izricanju presude.

Sudija je u obrazloženju presude navela sve razloge zbog kojih je Mitrović proglašen krivim za udes u kom je stradala Andrea (17).

– Proglašava se krivim što se 18.7.2013. godine u 22.45 sati na kolovozu Ustaničke ulice nije pridržavao saobraćajnih propisa i kretao se većom brzinom od dozvoljene koja je bila ograničena na 50 kilometara na sat i tom prilikom počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja – rekla je kratko sudija.

Ona je dodala i da je presuda ista kao i prthodna, odnosno da se u ponovljenom postupku nisu izmijenile okolnosti. Sem toga Mitroviću je naloženo da plati sudske troškove.

Aleksandar Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip marke “BMW” Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pješačkom prijelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo da je Mitrović u trenutku udesa vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara.

Mitrović je nakon nesreće pobjegao sa mjesta nesreće, da bi se naknadno sam prijavio u policiji, u pratnji oca Željka, prenosi “Nova“.

Otac Andree Bojanić koji je prisustvovao današnjem izricanju presude nije želeo da komentariše presudu, kao ni njegovi advopresudkati.


Izvorni članak: Pregazio djevojku na pješačkom prijelazu: Sinu vlasnika PINK-a 11 mjeseci kućnog zatvora