Aluminij vratio na posao 82 radnika

MOSTAR – Izraelska M.T. Abraham Grupa i njihova članica Aluminij Industrija kompletirali su prvu fazu zapošljavanja bivših radnika mostarskog Aluminija, u skladu sa potpisanom sporazumom, saopšteno je iz te kompanije.

izvor: Nezavisne novine

Kompletiranjem prve faze, Aluminij Industrija je zaposlila ukupno 82 bivša radnika Aluminija od strane Aluminij Industrije d.o.o.

Proizvodnja u Aluminiju ugašena je 10. jula 2019. godine zbog duga od oko 200 miliona evra, od čega se više od polovine odnosilo na dug za električnu energiju, nakon čega je, zaključno sa februarom ove godine, otpušteno skoro 900 zaposlenih iz tog nekadašnjeg bosansko-hercegovačkog giganta.

“Pored 82 bivša zaposlena iz Aluminija, M.T. Abraham Grupa i Aluminij Industrija su zaposlili dodatne radnike na ključnim pozicijama za ostale propratne aktivnosti preduzeća, koje su nužne za nesmetano sprovođenje plana reaktivacije i početak proizvodnje”, naveli su iz izraeleske kompanije, prenosi portal Klix.ba.

Ističu da je trenutno u toku aktivna priprema Livnice za proizvodnju, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje. Proizvodna hala i oprema su u procesu servisiranja po planu reaktivacije.

U toku su i potrebni postupci nabavke kako bi se osigurao pravovremeni početak proizvodnje, naveli su iz Abraham grupacije. Klix.ba

Чланак Aluminij vratio na posao 82 radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}