Gdje je i zašto nestala Sebija Izetbegović?

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sebija Izetbegović posljednjih sedmica povukla se s javne scene, piše PRESS.

Supruga predsjednika SDA jedno vrijeme danima nije silazila s naslovnih strana dnevnih novina, televizija i online medija. Aktivno je bilo uključena i u komentarisanja epidemiološke situacije, ali i procesa vezanih za Univerzitet u Sarajevu.

Ipak, Sebija Izetbegović odlučila je da se povuče s javne scene. Nije poznato šta je rezultat takve odluke, ali je zanimljivo da se povlačenje desilo nakon što je ispitana u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka zbog afere “Respiratori”.

Paralelno s tim u javnosti se pojavila i informacija da Tužilaštvo KS radi na predmetu vezanom za odbijanje liječenja djevojčice Nadin Smajlović na KCUS-u, ali i da će se ovaj predmet preuzeti visoki funkcioner Ambasade SAD-a u BiH Eric Larson koji je angažovan kao specijalni savjetnik za borbu protiv korupcije u Uredu za borbu protiv korupcije KS.

Ostaje nepoznato da li je Sebija Izetbegović došla do zaključka kako joj ne treba da se razvlači po sudovima, tužilaštvima i uredima za borbu protiv korupcije zbog svojih javnih istupa.

Nije isključeno ni da je direktorica KCUS-a postala svjesne činjenice da je direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović i da ova ustanova bilježi sve veće uspjehe, da je rektor UNSA Rifat Škrijelj i da to ne može promijeniti kao i da je Vlada KS pred padanjem.

(PRESSMEDIA)

The post Gdje je i zašto nestala Sebija Izetbegović? appeared first on usn.ba.

{$excerpt:n}