PRIZNAJEMO, NE PRIZNAJEMO: Neodlučni Slovenci ipak odlučili da ne priznaju testove iz BiH!

Uvodimo mogućnost da osoba koja dolazi sa crvenog popisa na granici ima test iz EU ili u povratku u Sloveniji napravi test tokom samoizolacije, a u slučaju negativnog testa prekinut će joj se period samoizolacije”, kazao je to  ministar unutarašnjih poslova Aleš Hojs na konferenciji za novinare .

Test koji pokazuje da niste zaraženi covid-19 na granici ne smije biti stariji od 48 sati i mora se provoditi u bilo kojem provjerenom laboratoriju unutar Evropske unije.

Ispitivanja iz trećih zemalja, poput Bosne i Hercegovine, nisu (barem za sada) valjana, iako bi se to moglo promijeniti u budućnosti, kazao je ministar Hojs.

Podsjećamo, prvom Uredbom Vlada Republike Slovenije objavila je da ne priznaje testove iz BiH,  da bi naknadno objavila spisak laboratorija u BiH iz kojih postoji mogućnost da uvaže testove, međutim ministar Hojs na današnjoj konferenciji je kazao da Slovenija trenutno, ipak, definitivno neće uvažiti testove iz BiH, ali da postoji mogućnost da se to u budućnosti promijeni.

The post PRIZNAJEMO, NE PRIZNAJEMO: Neodlučni Slovenci ipak odlučili da ne priznaju testove iz BiH! appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}