Policajac kolegu udario šakom u glavu: Detalji tuče u kojoj je učestvovalo sedam osoba

Policajac Igor Anić (26) uhapšen je, a odmah zatim i suspendovan sa posla nakon što je u noći sa subote na nedjelju u Doboju udario kolegu policajca šakom u glavu, potvrđeno je za “Srpskainfo“.

Svemu je prethodilo nekoliko sukoba koji su se te večeri desili na području Doboja, a u kojima je učestvovalo sedam osoba.

Tokom policijske intervencije, Igor je kolegu policajca udario šakom u glavu, a njegov brat Peđa udario ga je u stomak.

Prema saznanjima “Srpskainfo”, osim Igora, uhapšeni su i njegov brat Peđa Anić (18), Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Miroslav M. (21).

U PU Doboj rekli su da je u nedjelju u 1.15 sati policiji prijavljeno da se u ulici Cara Dušana čuje galama.

Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koje su stigle u trenutku kada je došlo do tuče između sedam osoba. Policajci su spriječli tuču i uhapsili spomenute osobe – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je pojasnila, navodeći inicijale, da su zatim podvrgnuti testiranjima i da je utvrđeno da je Aleksa K. pozitivan na droge.

Kod P. A. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,76 promila alkohola u krvi, kod T. M. je utvrđeno prisustvo od 1,08, kod B. Ž. je utvrđeno 0,76 i isto je odbilo da se podvrgne testiranju na opojne droge i kod M. M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,91 promila alkohola u krvi i utvrđeno je da je pozitivan na prisustvo opojnih droga u organizmu – pojasnila je Dragana Kerkez.

Dodala je da je načelnik PU Doboj Slobodan Radinković suspendovao I. A. sa posla s obzirom na to da je policijski službenik Policijske uprave Doboj te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske uputio zahtjev za provođenje unutrašnjeg postupka.


{$excerpt:n}