Hrvatska / Poznati političar zgazio ženu, preminula na licu mjesta

Žena je poginula na licu mjesta, a sve okolnosti nesreće još se utvrđuju.

Prema policijskim podacima, zbog još neutvrđenih razloga pješaka u kasnim 60-im godinama koja je prelazila ulicu udario je automobil “hjundai” kojim je upravljao 82-godišnjak iz Pule, prenosi “Index“.

Riječ je, kako javlja “Glas Istre”, o istarskom političaru, Josipu Antonu Rupniku.

On je dugogodišnji odbornik u Skupštini Istarske županije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološkog udruženja Ekop Istra.

Rupnik se “Glasu Istre” javio nedugo nakon nesreće, potvrdivši da se nalazi u Hitnoj pomoći gdje daje krv kako bi se vidjelo da nije bio pod uticajem alkohola.

Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. U blizini se nalazi osnovna škola i uvijek kada tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo“, kazao je Rupnik.

U trenutku kada je razgovarao s novinarima, već je saznao da je žena preminula od zadobijenih povreda.

U šoku sam i sad čekam dalju proceduru. Tu sam na hitnoj pomoći jer moram dati krv. Alkohol nisam konzumirao, i svi koji me znaju, znaju da ne pijem. Ne znam kakvo će dalje biti postupanje policije“, kazao je Rupnik.


{$excerpt:n}