Pijan jurio BMW-om, zabio se u kuću. Petero mladih ozlijeđeno, troje ispalo iz auta

Nesreća se dogodila jutros oko 7:12, kada je 23-godišnji mladi vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom, BMW-om, bjelovarskih registracija kroz Gornji Draganec, prigradsko naselje Čazme.

Troje putnika iza nije bilo vezano, svi su ispali iz automobila
Izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja po mokrom kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i kotačima zahvatio travnatu bankinu. Pritom je došlo do zanošenja vozila po kolniku i slijetanja na nogostup i travnatu površinu.

Prednjim dijelom vozila udario je u metalno-žičanu ogradu jedne kuće te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva i udarilo zadnjim dijelom u betonski zidić, a bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Vozilo se višestruko prevrnulo po metalnoj ogradi i zaustavilo u dvorištu kuće.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, a jedino je putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom, priopćila je bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.

Troje putnika koji nisu bili vezani na stražnjem sjedalu od siline udara su ispali iz automobila.15-godišnjakinja u bolnici u Zagrebu s teškim tjelesnim ozljedama
Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede, dok su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi, tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate, naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na prisutnost alkohola, ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Zbog prometne nesreće državna cesta D-43 bila je zatvorena za sav promet od 7:26 do 8:35, kada se promet naizmjenično odvijao istočnim prometnim trakom, dok je u 11:08 promet pušten u oba smjera.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, stoji u priopćenju policije.

Troje mladih teško ozlijeđeno
Kako se doznaje, troje mladih je teško ozlijeđeno, ali prema posljednjim informacijama nisu životno ugroženi. Imaju prijelome ruku i nogu. Stanovnici kuće u koju su se zabili BMW-om uskočili su im u pomoć te pozvali Hitnu i policiju,piše Index


{$excerpt:n}