JAUCI ODZVANJAJU SELOM: DJEČAK PAO S TRAKTORA I NASTRADAO

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je jučer kada se traktor koji je vozio u dvorištu, prevrnuo i prikliještio ga.

Dječaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

– Kobnog dana, dječak je bio u dvorištu i sjedio je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dječak, koji ima dvije sestre, volio je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor – kaže mještanin ovog sela, prenosi “Blic”.

Mještanin kaže da niko nije mogao pretpostaviti da će ih zadesiti ovakva tragedija.

– Tragedija! Jadni ljudi! Toliko vode računa o djeci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva djeca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema riječima komšija, dječak je mali, a traktor je jak i vjerovatno ga je povukao.

– Priča se da je dječak sjedio na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dječak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je prikliještio – kažu oni i dodaju:

– Tada su svi koji su se zatekli tu, dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dijete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspjela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

Hitna pomoć je stigla brzo, ali dječaku nije bilo spasa.

– Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mjesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim i pored svih napora ljekara, oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dječak star svega 12 godina poginuo, utvrdit će daljnja istraga – kaže izvor.


{$excerpt:n}