Humanitarna akcija: Race for the Cure® je najveći sportski događaj za zdravlje žena u Evropi

Gračanica Running Team želi pružiti podršku ovom događaju. Prijavili su ekipu koja će istrčati utrku na 5 km, a usput pokušati podstaknuti sve one koji žele da im se pridruže, da li kao članovi tima ili sponzori istog. Jedini su predstavnici našeg grada u ovoj akciji, pa vas molimo da nam pomognete da još jednom pokažemo koliko veliko srce ima Gračanica.

Pridruži se najvećoj trci/šetnji u Evropi.

Učešćem u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana 25-26-27. septembra građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Sva sredstva se uplaćuju online direktno za organizaciju “Think Pink Zajedno Smo Jedno” koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. LINK

The post Humanitarna akcija: Race for the Cure® je najveći sportski događaj za zdravlje žena u Evropi first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


{$excerpt:n}