Lokalni političar ubio ljubavnicu na spavanju

Radovan Ranisavljević (57) iz sela Svileuva kod Koceljeve uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio dalju rođaku i, kako se sumnja, ljubavnicu Jasminu Puretić Lazarević (46) u kući u kojoj je stanovala sama u Bariču.

Ranisavljević je uhapšen u Šapcu na mostu, gde je navodno pokušao da izvrši samoubistvo. Kako saznajemo, ubistvo se desilo u sredu oko 20 sati, a šta je motiv, utvrdiće istraga koja je u toku. Postoji sumnja da su Radovan i Jasmina bili u vezi i da je zločin počinjen iz strasti.

Bacio nož

– Radovan je kolima došao iz Koceljeve, gde živi, sa sobom je dovezao merdevine i poneo nož. U kuću žrtve ušao je preko terase na zadnjem delu kuće. Ušao je u dnevnu sobu, gde je, kako se sumnja, ušao u verbalni sukob sa žrtvom – navodi izvor Kurira upoznat sa slučajem i dodaje:

– Nakon svađe žrtvu je ubo nožem u levi deo grudnog koša i vrat. Pošto je to uradio, nož je poneo sa sobom, otključao vrata, a potom ih i zaključao i izašao kao da se ništa nije desilo, seo u automobil i odvezao se do mosta u Šapcu. Nož je bacio u međuvremenu. Na mostu su ga oko 22.15 sati primetili građani i slučaj prijavili policiji – objašnjava naš dobro obavešten sagovornik.

On dodaje da je policija odmah otišla na teren i pronašla ga na mostu.

– Nakon hapšenja on je ispričao u policiji šta je prethodilo njegovom odlasku na most, odakle je navodno planirao da izvrši samoubistvo. Policija je otišla da proveri njegovu priču i tamo oko jedan sat iza ponoći pronašla telo nesrećne žene – rekao je izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, motiv jezivog ubistva mogao bi da bude ljubomora. – On je, navodno, ispričao da je duže vremena bio u vezi sa žrtvom, ali da je to puklo kad se saznalo za njih dvoje jer su dalji rođaci. Naime, njegova baba je iz familije Puretić, iz koje je i pokojna Jasmina – kaže sagovornik Kurira.

Razvodi se

Jasmina i Radovan su iz istog sela Svileuva kod Koceljeve i svi koji ih znaju kažu da su u šoku zbog svega.

– Nedavno se pročulo u selu za njih dvoje. Ne znam u kakvoj su vezi bili. Jasmina je iza sebe ostavila sina i maloletnu ćerku, a Radovan ima ćerku, koja je udata, i sina. Jasmina je radila kao kuvarica u KCS, a pre dva meseca je bila valjda i u Nemačkoj, pa se vratila… – kaže jedna Jasminina rođaka. Ona objašnjava da je Jasmina bila u procesu razvoda.

– Suprug i deca joj žive negde na Umki – kaže rođaka.

Radovan je inače bio poznat kao ženskaroš.

– Žena ga je dva puta ostavljala, ali se verovatno zbog dece vraćala. On je bio predsednik mesne zajednice, pa je nakon toga prešao na mesto načelnika odeljenja za opšte poslove opštine Koceljeva – rekao je jedan od komšija, prenosi kurir.


{$excerpt:n}