ZVANIČNO SMO DOTAKLI DNO! Nikola Špirić, čovjek sa američke crne liste zbog korpucije, birat će čelnike i pratiti rad Agenicje za prevenciju korupcije u BiH

Nikola Špirić, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, imenovan je zvanično kao član Komisije za IZB0R i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju B0RBE protiv korupcije.

Parlamentarna skupština BiH je na 6. sjednici Doma naroda, održanoj 28. maja 2020. godine, i na 12. sjednici Zastupničkog doma, održanoj 15. septembra 2020. godine, donijela odluku o imenovanju Komisije za IZB0R i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju B0RBE protiv korupcije, navodi se u Službenom listu BiH.

Odluka je stupila na snagu 15. septembra 2020. godine, ali je tek sada obajveljena u Službenom listu BiH.

Na period od četiri godine imenovani su Halid Genjac, Borjana Krišto i Nenad Stevandić iz Zastupničkog doma i Nikola Špirić, Amir Fazlić i Bariša Čolak iz Doma naroda.

Nikola Špirić se više od dvije godine nalazi na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Država zbog sum*nje da je bio umiješan u korupciju.

Naime, u septembru 2018. godine Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su san*kcije Špiriću zbog vjerodostojnih informacija o tome da je Špirić “uključen u javnu korupciju”. Na crnoj listi SAD-a završio je zbog ometanja javnih procesa vezanih za rad OSA-e.

The post ZVANIČNO SMO DOTAKLI DNO! Nikola Špirić, čovjek sa američke crne liste zbog korpucije, birat će čelnike i pratiti rad Agenicje za prevenciju korupcije u BiH appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}