Servis: U protekla 24 sata rođeno 8 beba

U Srebreniku jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 59 pregleda pacijenata. Obavljene su 2 kućne posjete i jedna intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, šest dječaka i dvije djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA –  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za pripadnike MUP-a TK od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u ulicama: Džindić Mahala, Borić, Kojšino od broja 3 do broja 29 i Ludviga Kube u vremenu od 08:30 do 14:30 sati.

Grada Lukavca u naselju Poljice – Malkići u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Općine Sapna u naselju Donji Zaseok u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Bugojna i Gradine.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaraženo 6 osoba. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


{$excerpt:n}