Racije zbog ilegalnih radnika u industriji mesa u Njemačkoj

BERLIN – Njemačka policija sprovela je jutros raciju u više od 40 kuća i kompanija u pet njemačkih pokrajina, kao dio istrage o strancima koji su ilegalno dovedeni i koji se eksploatišu u kompanijama za pakovanje mesa.

izvor: Privredna komora RS

Portparol savezne policije rekao je da policija želi da ispita više od 80 stranih radnika iz istočnoevropskih zemalja koje nisu članice EU, među kojima su Ukrajinci i Bjelorusi, prenosi Rojters.

Njemački sektor za pakovanje mesa ove godine našao se na udaru zbog eksploatacije migrantskih radnika iz istočne Evrope, zbog čega je u julu usvojen zakon po kome su mesare dužne da zapošljavaju radnike u klanicama, a ne u sektoru pakovanja.

Kako se navodi, u centru istrage su dve kompanije IRC i Berkana, koje se sumnjiče da ilegalno dovode radnike za pakovanje mesa.

U raciji učestvuje 820 policajaca, a glavne pretrage se vrše u Vajsenfelsu gdje najveći njemački proizvođač mesa Tenis ima fabriku.

Portparol Tenisa negirao je da je bilo kakva racija obavljena u bilo kojoj kancelariji ili fabrici te kompanije. Tanjug

Чланак Racije zbog ilegalnih radnika u industriji mesa u Njemačkoj се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}