Zločin se dogodio desetak metara od Policijske stanice Ilijaš: Muharem je tokom žestoke bračne svađe potegao nož

Zlo se moralo dogoditi, kažu uglas šokirane komšije koje smo danas zatekli ispred zgrade u ulici Hašima Spahića, na broju 7, u Ilijašu, gdje je sinoć oko 21 sat Muharem Garaplija nožem izmasakrirao suprugu Sadžidu, nakon čega je pokušao da presudi i sebi.

Sa teškim povredama je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu se ljekari bore za život.

Čuli lupanje
Komšije su nam ispričale da su čuli lupanje, ali da nisu obračali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

– Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina – kažu komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije uredu. To mu nije bilo teško, budući da se Policijska stanica Ilijaš nalazi svega desetak metara dalje od mjesta jezivog zločina,piše Avaz

Naši sagovornici pričaju da su na noge dignuti i vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan.

Gdje je sin
I one najiskusnije policajce zatekao je strašan prizor.

– Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života – kažu nam komšije.

I pored brojnih ranijih ekscesa, kako kažu, ne vjeruju da je Muharem digao ruku na suprugu.

– Teško su i živjeli i zlo se moralo dogoditi – zaključile su komšije.

Ekipi portala “Avaza” niko nije otvarao vrata, gdje se sinoć dogodio zločina. Niko od komšija ne zna gdje se trenutno nalazi sin Garaplija.


{$excerpt:n}