Više nećete gledati Reality programe?! Na današnjoj sjednici donijeli odluku! Zbog štetnog utjecaja na mlade odlučeno je da…

Savet REM danas je na jsednici svojoj stručnoj službi naložio da izradi obavezujući pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija “prisilnog okruženja”, prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS), prenosi “Blic“.

Rijaliti “prisilnog okruženja” pre svega ima štetan uticaj na maloljetnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su današnje sednice Saveta članova REM, na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi, ocenjeno je na današnjoj sednici.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović iznio pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

Obavezujuća preporuka REM-a o vremenskom ograničavanju ovakve vrste programa iz 2015. godine do sada nije primjenjivana, te su članovi Saveta REM-a, kako dodaju iz UNS-a, podnijeli inicijativu da se donese obavezujući pravilnik.


{$excerpt:n}