Radončić: Ja sam 2-3 puta možda pobijedio za Predsjedništvo BiH, ali su me pokrali

Ja sam dva-tri puta možda pobijedio na izborima za Predsjedništvo BiH, ali sam pokraden, kazao je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Radončić je ovo rekao u emisiji N1 televizije, odgovarajući na pitanje “otkud najednom ljubav između njega i Denisa Zvizdića” u smislu podrške da Zvizdić uđe u Predsjedništvo BiH.

“Nema ljubavi između mene i gospodina Zvizdića. Ja sam rekao da nova generacija političara treba da preuzme poziciju u Predsjedništvu SDA ispred bošnjačke populacije. Zvizdić je za mene veći pozitivac od onih koji su montirali procese. Ja sam dva-tri puta možda pobijedio, vidjeli ste koliko su me pokrali. Možda je vrijeme da se neki iskusni političari, a mlađi, mislim na sebe i gospodina Izetbegovića, kandiduju za tu poziciju”, rekao je Radončić.

Govorio je i o svojim izjavama da je na pomolu ponovno izborna krađa, te kazao kako je saznao da mu je na prošlim izborima u Sanskom Mostu ukradeno 1.500 glasova.

“Najveći problem je što se izbori održavaju u istoj atmosferi politika nacionalnih tenzija, a još gore što nemamo mehanizam zaštite glasača da njihova volja pobijedi. Opet ćemo imati izbornu krađu, ali šta ćemo. Možda bude bolje 2022. godine”, rekao je.

Istakao je kako ne očekuje da Centralna izborna komisija BiH nešto može ili hoće uraditi jer je to “političko tijelo u kojem su umjesto predstavnika SNSD-a dobila dva predstavnika SDS-a i jednog DF-a”.

Odgovorio je i da očekuje da će vladajuće stranke izvršiti izbornu krađu.

“Na prošlim izborima 6.000 biračkih odbora je zamijenjeno u posljednja 24 sata i imenovani su ljudi iz SDA. Stranci nam moraju pomoći da dobijemo bolji Izborni zakon i imamo elektronsko glasanje i nadam se da će se do izbora 2022. to promijeniti”, zaključio je Radončić.

The post Radončić: Ja sam 2-3 puta možda pobijedio za Predsjedništvo BiH, ali su me pokrali appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}