Hoffmann odgovorio Dediću: “Nije Granična policija kriva za migrantsku krizu u Krajini i ostatku države”

Iz Granične policije BiH su neg*rali tačnost izjava, Šemsudina Dedića, zastupnika SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine o ovoj instituciji. Savjetnik direktora Galića Svevlad Hoffmann je rekao da su u pitanju “neutemeljene ocjene”.

Hoffmann kaže da je apsulutno netačna konstatacija Šemsudina Dedića da je direktor Granične policije BiH glede migrantske krize u Evropi “saopćio javnosti da nije ništa uradio te pokušava odgovornost prebaciti na neke nevidljive kr*vce”.

“Ovako plasirana Dedićeva notorna neistina ima za cilj da dez*vuira javnost i da kr*vca za KATASTR0FALN0 stanje u oblasti migrantske krize sa stvarno odgovornih jednostavno transferira na službenu osobu u ovom slučaju direktora Granične policije BiH koji je samo iznio dio istine o političkoj pozadini i generatorima problema koji sprečavaju Graničnu policiju Bosne i Hercegovine da se konstituira na način i u obimu koji bi omogućio još učinkovitije izvršavanje zadaća ove
policijske agencije, prije svega na poslovima zaš*ite državne granice”, rekao je Hoffmann.

On je dalje ocijenio da je Dedić “očito osjetio 0PASN0ST za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniru ne tako talentovanog spin majstora je pokušao račun za dugogodišnje ops**uiranje rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića”.

Savjetniku direktora Galića je neshvatljivo da, kako navodi, neko ko sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcionisanja države.

“Da poznaje, bilo bi mu jasno da činjenica da su opravdani i potkrijepljeni zahtjevi za modernizacijom i dodatnim kapacitiranjem Granične policije BiH, koje je kreirao upravo direktor Galić sa svojim suradnicima i proslijedio Ministarstvu sigurnosti BiH još 2016 godine, stajali BL0KIRANI u ladicama tadašnjeg ministra sigurnosti, koji danas ima obraza da izjavljuje da dok je on bio ministar krize sa migrantima praktično nije ni bilo”, riječi su Hoffmanna koji dodaje:

“Taj je  ministar imao snažno UP0RIŠTE u politici koju personificira Šemsudin Dedić. I tada, dakle, prije četiri godine jedan drugi Šemsudin je PREDL0ŽENI izmijenjeni i novelirani Pravilnik o unutarnjem USTR0JU, uz malu pomoć svojih ‘prijatelja’, sru*šio već u fazi njegove službene prezentacije ocjenjujući ga NEP0D0BNIM za nacionalne interese naroda iz koga dolazi”.

Tek je na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH usvojen prijedlog Granične policije BiH za obukom dodatnih 300 policijskih službenika,  kaže Hoffmann.

Njegov zaključak je da su Dedićeve izjave plasirane radi dnevno-političkih razloga i da one takve neće niti mogu doprinijeti radu Granične policije Bosne i Hercegovine pa i sigurnosti Bosne i Hercegovine u cjelini.

The post Hoffmann odgovorio Dediću: “Nije Granična policija kriva za migrantsku krizu u Krajini i ostatku države” appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}