Potresna ispovijest porodice iz Jajca: “Od plamena nismo mogli ući u sobu da spasimo našu Nikolinu”

Iako se još uvijek ne zna uzrok, pretpostavlja se da je požar izazvala svijeća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući. Iz MUP-a SBK su rekli kako je nesreća prijavljena jutros u 02:20 sati.

Tragično nastradala Nikolina bila je Nedino dijete iz prvog braka.

Jučer sam cijeli dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osjetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli ući od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htjela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je spriječio jer i ona bi sigurno nastradala – priča drhtavim glasom Suad, prenosi “Jajceonline“.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svijet donijela još jednu djevojčicu. Osim toga imaju još jednu 16-mjesečnu djevojčicu.

Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila prije sedam dana. Ne smije nikakve lijekove piti jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala – kazao je Ćosić.

Porodicu Ćosić danas je posjetio općinski načelnik Edin Hozan, te direktorica JU Centar za socijalni rad Jajce koji su ih izmjestili iz trošne brake u prinudni smještaj te im uručili pomoć.

Iz barake su izišli s par kesa samo, sve što su imali izgubili su jednom trenu.

Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za djecu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lijekovi i ostale potrepštine – kazao je Suad Ćosić.

Svi dobri ljudi koji žele pomoći ovoj porodici mogu se javiti na broj: 064/416-35-45.

U februaru ove godine portal adrenalin.ba snimio je priču o ovoj porodici.


{$excerpt:n}