Objavljeni novi podaci za RS: U Banjoj Luci ponovo “buknulo”, pet osoba preminulo

Radi se o 34 muške i 48 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 47 srednje i 13 osoba starije životne dobi

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 609 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 82 osobe u ovom bh. entitetu.

Radi se o 34 muške i 48 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 47 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banje Luke, sedam iz Čelinca, po pet iz Doboja, Teslića i Bijeljine, po četiri iz Laktaša i Foče, po tri iz Bileće, Gradiške i Pala, po dvije iz Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Prijedora, Ribnika i Stanara i po jedna iz Broda, Kneževa i Trebinja.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je pet sm**nih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene i tri muškarca srednje i starije životne dobi iz Istočne Ilidže, Gradiške, Foče, Čelinca i Kostajnice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 8.691 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 290 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.603 osoba, a testirano je ukupno 74.189 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 173, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 52, a u opštim bolnicama 121.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.365 osoba, a nadzor je završen kod 55.801 osobe.

The post Objavljeni novi podaci za RS: U Banjoj Luci ponovo “buknulo”, pet osoba preminulo appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}