Kolumbijka otrkila nove detalje iz života Strahinje Stojanovića: “Bio je veoma uznemiren dok mi je pričao”

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), djevojka ubijenog Strahinje Stojanovića (30), ponovo se juče oglasila na svom Instagram nalogu i objavila poznatu dječju pjesmu “Baby Shark” (Beba ajkula) i uz to postavila njihovu zajedničku sliku sa ljetovanja.

Ona je u četvrtak na saslušanju izjavila da se Strahinja se nije bavio kriminalom i da je bio vlasnik auto-placa. Navela je da ju je mnogo pogodilo kada su mediji počeli da ga povezuju s ubistvom advokata Miše Ognjanovića, koji je likvidiran u julu 2018. godine.

– Više puta mi je rekao da nema nikakve veze sa ubistvom Miše Ognjanovića. Upoznala sam ga prošle godine na jednoj žurki u Madridu, u Španiji. Bio je veoma ljubazan, pravi džentlmen, brzo smo započeli ljubavnu vezu. Sjećam se da smo bili zajedno u Francuskoj kada je na srpskim portalima pročitao da ga povezuju sa ubistvom advokata Ognjanovića. Tada mi je ispričao i da je samo dvije sedmcie poslije ubistva advokata pukim čudom preživio eksploziju bombe. Bio je veoma uznemiren dok mi je to pričao. Rekao mi je da mu je tek kasnije postalo jasno zašto je neko htio da ga digne u vazduh, ali da nema nikakve veze s ubistvom tog advokata. Samo dobro pamtim da mi je Strahinja umro na rukama. To je nešto što nikada neću zaboraviti – rekla je Kolumbijka kod tužioca.

Njoj je još zabranjen izlazak iz Srbije.

Stojanović iza sebe ima burnu kriminalu istoriju, a prošle godine je “za dlaku” i samo pukom srećom izbegao smrt, zbog čega je na neko vrijeme otišao iz Srbije. Njegov dosije je debeo i sumnjiči se i da je bio umiješan u ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića koje se dogodilo 28. jula 2018. godine. Ognjanović je inače bio advokat Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

Samo dvije sedmice nakon ubistva Ognjanovića u haustoru zgrade u kojoj je živio, i koje se odigralo pred njegovim sinom, Stojanović je napadnut prvi put.

Naime, nepoznati napadač tada je ispod Stojanovićevog BMW postavio bombu, ali je on izbjegao smrt “za dlaku” jer je u posljednjem trenutku pred eksploziju izašao iz vozila. U eksploziji je međutim teško bila povrijeđena njegova tadašnja djevojka, misica Olac Bilbao Gonzales (22).

Nakon ovog pokušaja likvidacije počelo je da se sumnja da su ova dva slučaja povezana, budući da je Ognjanović u mesecima pre smrti rekao sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem mesecima prati.

Da su Ognjanović i Stojanović bili povezani govori i to što se na suđenjima za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, u svojstvu svjedoka pojaviljivao upravo Strahinja Stojanović.

Postojale su sumnje i da je Stojanović bio blizak sa članovima klana Slobodana Šaranovića, inače krvnog neprijatelja Luke Bojovića. Te istražitelji ne isključuju mogućnost da je neko iz Bojovićevog klana odlučio da se osveti.

Međutim, prema drugim izvorima, on se u zadnje vrijeme nije plašio osvete i slobodno se kretao.

Stojanović je ubijen 13. septembra u Novom Beogradu, kada je eksplodirao džip pod koji mu je postavljen razoran eksploziv, prenosi “Alo!“.


{$excerpt:n}