Servis: TK bogatiji za 13 beba

U Srebreniku jutros oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka 22°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje 12 krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Tehnička intervencija dostava vode za piće MZ Potpeć Srebrenik.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 61 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjete i dvije intervencije za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 13 beba, 11 djevojčica i tri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u ulicama: Kojšino i Hamdije Pozderca u vremenu od 09:00 do 16:00 sati,

– u ulicama: Džindić Mahala, Borić, Kojšino 3 do 29 i Ludviga Kube u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.

Općine Kladanj u naseljima: Gojsalići, Starič, Ravne, Trnovače Stuparske, Turalići u  vremenu od 09:00 do 15:00 sati

***  STANJE NA CESTAMA – U većem dijelu BiH saobraća se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaražene 3 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


{$excerpt:n}