Cvijanović: Optužbe protiv Viškovića da bi se pažnja skrenula sa potresa u SDA

“U vrijeme kad Republika Srpska i Srbija proslavljaju praznik srpskog jedinstva, a ‘bošnjački’ političari Džaferović, Izetbegović i Komšić histerišu zbog Dodikove posjete zvaničnom Zagrebu, izgleda da je napad na Viškovića spasonosna tema za kontaminirano Sarajevo. Od Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske čuli smo o nekredibilnosti tog svjedoka i njegovim lažnim svjedočenjima pred Sudom BiH”, kazala je Cvijanović.

Na pitanje da prokomentariše optužbe na račun Viškovića, entitetska predsjednica je rekla da je to tempirana tema i da je namjera da se diskredituje još jedan funkcioner Republike Srpske.

“Nažalost, nagledali smo se svega i svačega u okviru i međunarodnog sudovanja i onog na nivou BiH, tako da vidimo i nevino osuđene, ali i ratne zločince koji se šepure po BiH, a ni jedan sud niti je htio, niti se usudio da ih osudi jer se to nije uklapalo u osmišljenu političku konstrukciju”, konstatovala je Cvijanović.

Ona je istakla da niko normalan nema ništa protiv da pravosudni organi rade svoj posao i da istražuju sve što treba od ratnih zločina do bilo kojeg oblika kriminala ili korupcije, prenosi Srna.


{$excerpt:n}