Servis: U protekla 24 sata dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka 28°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Tehnička intervencija dostava vode za piće MZ Gornji Srebrenik.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 47 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjete i jedna intervencija za UKC. 

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike Rudnika Dubrave u prostorijama firme od 8 do 11 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Gradačca:

– u naseljima: Jelovče selo,Zelinja Donja,Zelinja Srednja i Jasenica u vremenu od 09:30 do 10:30 sati,

– u naseljima: Toke, Čuste, Lukavac Donji, Peštalići, Lukavac Pašin, Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Grabov Gaj i Avramovina u vremenu od 14:00 do 16:00 sati.

Grada Lukavca u naseljima: Turija (Ovršje i Mosorovac) i Puračić (Caparde) u vremenu od 09:00 do 09:30 i od 14:30 do 15:00 sati.

Grada Živinica u naseljima: Karaula, Partizanska ulica, Lug, Maline, Strašanj, Sprečka, XXIV ulica, Oskova, Lučići, Barički Gaj, Gornje Živinice, Spahići, Rasadine, Kopjevići, Brezik,Višća, Šišići i Davulije u vremenu od 09:30 do 10:30 i od 14:30 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


{$excerpt:n}