Općinski načelnik potpisao ugovore za asfaltiranje 15 lokalnih puteva

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić i direktor firme „Izgradnja“ iz Teočaka Hajrudin Imširović potpisali su petnaest ugovora ukupne vrijednosti 334.891 KM. Riječ je o asfaltiranju lokalnih puteva u osam mjesnih zajednica, Petrovice, Rainci Gornji, Rainci Donji, Seljublje, Kalesija centar, Dubnica, Tojšići i Kikači na području općine.

U protekle tri godine na asfaltiranje lokalnih puteva izdvojili smo preko 1,5 mliona KM i ovo je nastavak aktivnosti. Ovo je projekat u kojem učestvuju i sami građani po principu „marka na marku“, gdje mi ulažemo onoliko sredstava koliko ulože i sami građani kada je u pitanju asfaltiranje puta, a kada je riječ o popravkama lokalnih puteva naše učešće je 60, a građana 40 procenata, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Prema riječima općinskog načelnika radovi bi trebali početi već narednih dana, a rok za završetak istih je trideset dana.

Direktor firme „Izgradnja“ Hajrudin Imširović ističe da će svi rokovi biti ispoštovani i da će se raditi malo bržim tempom od uobičajenog jer se ulazi u period kada su moguće kišne padavine. On je pozvao i same mještane gdje se izvode radovi da imaju strpljenja i razumijevanja kako bi sve bilo okončano u zadatim rokovima.

Dakle, narednih dana počinje asfaltiranje putnog pravca Zateški put u MZ Petrovice čija je vrijednost 19.849 KM, put prema staroj džamiji u Lipovicama MZ Rainci Gornji 48.888 KM, putni pravac od lokalnog puta do kuće Mehmedalije Suljkanovića u MZ Rainci Donji 7.443 KM, putni pravac Ravne u MZ Seljublje 12.740 KM, putni pravac Čifluci-meraja u MZ Seljublje 17.994 KM, putni pravac Čadin kod područne škole u Seljublju vrijednosti 3.497 KM, putni pravac u MZ Kalesija centar 12.554 KM, putni pravac Dedajići MZ Tojšići 49.227 KM, putni pravac prema Mahmutovićiima u MZ Dubnica 44.785 KM, putni pravac Ćerima-Vis-Požarnica u MZ Kikači 8.361 KM, putni pravac Tetkina voda u MZ Petrovice 35.525 KM putni pravac zaseok Hadžići u MZ Rainci Donji 8.571 KM, putni pravac od lokalnog puta u Sprečama u MZ Tojšići 9.915 KM, loklani put u MZ Tojšili zaseok Hadžići 1.374 KM i putni pravac Bukvik u MZ Rainci Donji vrijednosti 54.161 KM.

The post Općinski načelnik potpisao ugovore za asfaltiranje 15 lokalnih puteva appeared first on Kalesijski.ba.


{$excerpt:n}