SDA predstavila kandidata za načelnika i kandidate za OV Lukavac (FOTO)

Danas je u Lukavcu Općinska organizacija SDA Lukavac predstavila kandidata za načelnika i kandidate za OV Lukavac na predstojećim izborima.

SDA Lukavac formirala je listu na kojoj se nalaze 34 kandidata za koje će građani Lukavca moći glasati na predstojećim izborima, rečeno je na danas održanoj press konferenciji ove stranke.

Naša lista nosi epitet najkvalitetnije i kao takva će sigurno donijeti pobjedu SDA u Lukavcu. Činjenica da govorimo o prosjeku godina od 36, kao i činjenici da je od ukupno 34 kandidata njih 27 sa visikom stručnom spremom, najbolje govori o našoj opredjeljenosti kada je u pitanju sastav novog mandata Općinskog vijeća. Meni je pripala čast i odgovornost da budem kandidat za načelnika Općine Lukavac. Moram reći da sam na neki način bio u prilici birati kao predsjednik stranke, sa jedne strane sigurnu poziciju u OV, a sa druge borbu za poziciju za prvog čovjeka Općine. Izabrao sam ovo drugo jer vjerujem u pobjedu. Imam povjerenje članova koji su stali iza mene i posebno vjerujem u potrebu da mladi ljudi preuzimaju pozicije od značaja u društvu, izjavio je Irfan Halilagić na predstavljanju i dodao:

Želim vratiti dignitet Općini Lukavac, popraviti status i lošu sliku ovog grada i mjesnih zajednica. Četiri godine ovog mandata svjedoci smo ružnim scenama, međusobnim optužbama i tekstovima, prenešen je razdor i svađa na stanovništvo i svakako da kreatori tog haousa moraju biti kažnjeni i vraćeni tamo odakle su došli. Moramo dakle vratiti kulturu dijaloga u politički živog naše Općine, raditi na međusobnom uvažavanju, razgovoru uz uvažavanje izbornog legitimiteta, što će u konačnici doprinijeti boljoj produktivnosti i kompromisu oko ljepše budućnosti ove općine i njenih građana. Ono što jasno želim poručiti je da se politika i odluke bitne za građane ove Općine neće donositi u separeima restorana, a pogotvo se o životima nas koji živimo ovdje neće odlučivati po sijelima i gozbama u susjednim Općinama niti će to raditi kadrovi koji ne žive u Lukavcu i koji ni na koji način ne dijele sudbinu i budućnost naših sugrađana, izjavio je Irfan Halilagić, kandidat za načelnika Općine Lukavac.

Nosilac liste SDA Lukavac za Opštinsko vijeće, Dževad Mujkić smatra da je kandidatska lista dokaz da SDA vjeruje u mlade ljude i njihovu sposobnost da naprave promjene. U završnoj je fazi i Program rada stranke na kojem će se bazirati predizborna kampanja. Slijedi obilazak mjesnih ogranaka nakon kojeg će ovaj program biti finaliziran, rečeno je na press konferenciji.


{$excerpt:n}