Velike šanse da BiH igra baraž pred publikom na Bilinom Polju

BiH 8. oktobra u Zenici igra polufinale baraža za EURO 2020, a postoje velike šanse da na ovoj utakmici bude prisutna i publika. UEFA je već odlučila kako će 24. septembra na utakmici Superkupa između Bayerna i Seville na stadionu u Budimpešti biti prisutno 30% publike od ukupnog kapaciteta stadiona.

Po istom principu navodno će biti organizovane i utakmice reprezentacije u oktobru, a to bi u našem slučaju značilo da će na tribinama Bilinog Polja biti oko 5.000 navijača, saznaje Reprezentacija.ba. Time bi se našoj reprezentaciji ponovo vratila stvarna prednost domaćeg terena – podrška publike sa tribina.

Ostaje upitno koliko bi ulaznica stvarno došlo do navijača, jer je dosadašnja praksa FS BiH da dobar dio ulaznica za utakmice reprezentacije ode za sponzore, lokalne saveze, klubove… Osim polufinala baraža, BiH će u oktobru u Zenici ugostiti i Nizozemsku tri dana poslije.

Publiku na tribine već su vratili Nijemci i Rusi. Utakmice reprezentacije BiH u 2020. godini: 8. oktobar 2020. godine (polufinale baraža UEFA B Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska 11. oktobar 2020. godine (treće kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Holandija 14. oktobar 2020. godine (četvrto kolo UEFA A Lige nacija): Poljska – Bosna i Hercegovina 12. novembar 2020. godine (finale baraža UEFA B Lige nacija): Bosna i Hercegovina / Sjeverna Irska – Slovačka / Republika Irska, 15. novembar 2020. godine (peto kolo UEFA A Lige nacija): Holandija – Bosna i Hercegovina 18. novembar 2020. godine (šesto kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Italija

 

(Reprezentacija.ba)

The post Velike šanse da BiH igra baraž pred publikom na Bilinom Polju first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


{$excerpt:n}