Uživajte još malo u sunčanim i toplim danima, uskoro stiže zahlađenje i kiša

U BiH će narednih dana biti pretežno sunčano i toplo uz malu oblačnost, dok se u četvrtak, 17. septembra, tokom dana očekuje kiša i pad temperature vazduha, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro će sutra biti pretežno vedro, samo ponegdje na jugu i jugoistoku biće umjerene visoke i srednje oblačnosti, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 19, na planinama od devet, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni Celzijusovih, ponegdje na jugu i sjeveru koji stepen viša.

U srijedu, 16. septembra, ujutru će biti pretežno vedro u sjevernim krajevima, na jugu i jugoistoku oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i veoma toplo na jugozapadu, zapadu i sjeveru. Poslije podne promjenjljivo oblačno, a u Dinaridima na jugozapadu i u Hercegovini biće uslova za kišu ili kraći pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 19, na planinama od 11, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 17. septembra, jutro će biti promjenjljivo do pretežno oblačno u većini predjela, a tokom dana i poslije podne sa pljuskovima ili periodima s kišom na jugu, jugoistoku i istoku. Oblačnost će se poslijepodne širiti prema centralnim, jugozapadnim i zapadnim predjelima, gdje se tada očekuju periodi s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 19, na planinama od 11, a najviša dnevna od 24 do 29, na sjeveroistoku do 32 stepena Celzijusova.

U petak, 18. septembra, uslijediće svježije vrijeme i pad temperature vazduha.


{$excerpt:n}