Tragedija porodice Raonić: Majka i sin preminuli istog dana, snaha i djeca u izolaciji

Test je pokazao da je i snaha i supruga preminulih Caca pozitivna na korona virus, kao i njen svekar Milovan koji se nalazi na liječenju u pljevaljskoj Bolnici i njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno. Prema tvrdnjama iz porodice, inficirana je i kćerka, sestra preminulih, koja se liječi u bolnici u Beogradu, piše podgorički “Dan“.

Ove informacije potvrdila je i Caca Raonić, koja se sa troje male djece, od kojih je jedno jednogodišnja beba, nalazi zajedno sa njima u kućnoj izolaciji. Kako tvrdi, ima blaže simptome bolesti. Ona je u šoku zbog svega što se dešava u njihovoj porodici, ali za Dan kaže da su djeca sada najbitnija.

“Moram da se pomirim sa onim što se desilo i da se sada borim sa svim tim nevoljama, zbog djece. Djeca su mi sada najbitnija. Dobro je što su djevojčice otporne na virus i što su zdrave. Što se tiče mog zdravstvenog stanja nadam se, upravo zbog djece, da će sve biti dobro. Za sada me rodbina pomaže, sve ono što mi je potrebno oni mi donesu na kapiju, jer ja ne smijem da izlazim van dvorišta”, ispričala je Caca Raonić.

Radojka i njen sin Dragoljub sahranjeni su prije četiri dana. Prema tvrdnjama porodice, prve simptome bolesti kod članova ove poroidice, pojavili su se nekoliko dana nakon proslave rođendana i krštenja jednog djeteta.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Pljevlja nije testirala i izolovala troje djece od majke koja je zaražena.

Direktor Doma zdravlja Pljevlja Ilhan Tursumović Danu je saopštio da djeca nisu testirana jer nemaju simptome virusa korone, što je po protokolu o postupanju sa oboljelim i kontaktima Kovid-19 pacijenata.


{$excerpt:n}