SDA: Gordani Tadić ne smetaju četnički snajperisti, a smeta joj Mehmedagić

“Tužilaštvo BiH je u proteklom periodu bombardovalo građane brojnim ‘formiranim predmetima’, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltijje, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito.

A, ‘formira predmet’ protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić”, navodi Klub zastupnika SDA.

Također ističu kako je frapantno da da ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršioci genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić nema namjeru da ih procesuira, već je Tužilaštvo svela na svoju “privatno-političku prćiju”.

“Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić”, ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, prenosi “Radiosarajevo“.


{$excerpt:n}