Servis: U protekla 24 sata dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je pet krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u petak za uposlenike OŽV Kreka u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u ulici Armije RBiH u vremenu od 10:00 do 12:00 sati,

– u naseljima: Ljubače, Kovačevići, Cerovi, Husino Dom, Cerik, Bjeluše, Cerik, Husino Škola, Grabik, Keroši, Božići, Ankovica, Husino  (Pranjići), Kovačevići, Cerovi i Husino u nvremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavca u naseljima: Bokavići, Bistarac (Gornji i Donji), Podšići i Šići u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.

Općine Banovići u ulicama: Ljiljana, Kulina Bana i 10. Septembar u vremenu od 08:30 do 15:00 sati.

Općine Sapna u naselju Gaj u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Spreču, Drinu, Lašvu, šire područje Kupresa, kao i dionice u zapadnoj Bosni. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


{$excerpt:n}