Policija objavila detalje sinoćnje tragedije: Otkrili koji su momci bili u “VW touaregu”

Podsjetimo, vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali je kasnije otkriven…

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), u nesreći koja se u 19:40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M.H. (1965), dok je povbrede zadobio U.Dž. (1966).

Smrt M.H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala medicinsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje. On je zadobio lakše tjelesne povrede.

Tragajući za vozilom, pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo “VW touareg” (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A.S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A.B. (1982), obojica iz Sarajeva.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt osobe, neukazivanje pomoći osobi stradaloj u saobraćajnoj nesreći, a u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja u tri sata iza ponoći uhapšen je vozač automobila A.S.

Također, zbog neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela, uhapšen je i suvozač iz vozila A.B.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac, pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Tijelo poginulog pješaka prevezeno je u prosekturu Bare, kako bi se po naredbi tužioca obavila obdukcija.

U toku je istraga svih okolnosti ove teške nesreće, zaključili su iz policije, prenosi “Doznajemo“.


{$excerpt:n}