Palmer: Izbori u Mostaru moraju biti praznik demokratije

Sastao se s predstavnicima parlamentarnih stranaka i nevladinog sektora, a u kasnijoj izjavi pohvalio je postignuće vladajućih koji su postigli rješenje za Mostar i dogovorom osigurali lokalne izbore u gradu nakon 12 godina.

– Važno da izbori budu u skladu s najvišim demokratskim standardima i da budu fer i korektni. Također, važno je i da građani izađu na izbore i glasaju, a tim povodom danas ću se sastati i s grupom mladih ljudi kojima želim kazati da je od velike važnosti i njihov izlazak na izbore, rekao je Palmer.
Najavio je i da će Međunarodna zajednica i nakon izbora pomno pratiti dešavanja u Gradu Mostaru, te da će pomoći novoj vlasti da organizuje kvalitetnu upravu.

– Želimo da sva biračka mjesta budu stopostotno pokrivena posmatračima. Naša misija ovdje ne završava s danom izbora. Ovdje ćemo biti i kasnije. Novim vlastima ćemo pomoći da uspostave upravu i građanima pruže najbolju uslugu. Uvjeren sam da će izbori u decembru biti transparentni, korektni i da će odraziti stvarnu volju građana Mostara, dodao je.
Kazao je kratko i kako su u SAD-u istinski zadovoljni zbog sporazuma i ishoda pregovora Kosova i Srbije.


{$excerpt:n}